You are currently viewing Пъстър и многообразен корейски фестивал в 18 СУ „Уилям Гладстон“

Пъстър и многообразен корейски фестивал в 18 СУ „Уилям Гладстон“

Истински празник на корейската култура организираха възпитаниците на 18 СУ „Уилям Гладстон“ със съдействието на Посолството на Република Корея в България. Ученици от всякакви възрасти, изучаващи корейски език, взеха участие в богатата програма, която представи както древните традиции и обичаи, така и съвременните тенденции в културата на Страната на утринната свежест. Почетен гост на събитието беше г-жа Ким,  консул на Република Корея.

Представяне на ханбок

Корейският фестивал бе разделен на сценична част и множество тематични  стаи. На сцената младите почитатели на корейската култура представиха песни, танци, сценки и стихотворения. Посетителите имаха възможност да се насладят както на красив традиционен танц с ветрила, така и на модерните К-поп танци.

Представяне на съвременна корейска мода

Няколко ученици, сбъднали мечтата си да посетят Южна Корея, разказаха за своите впечатления и преживявания, а накрая бе организирано и кратко модно шоу, представящо традиционното корейско облекло ханбок, както и екстравагантни модни стилове, популярни към момента в страната. Сцената закри миниспектакъл, по време на който учениците представиха своите умения по К-поп танци. А залата се оказа тясна да събере огромното множество изкушени от корейската култура гости на събитието.

 

 

Комплект за калиграфия

Тематичните стаи, от своя страна, предложиха разнообразни и любопитни дейности. В стаята „История и култура на Корея“ посетителите можеха да чуят разказ за вълнуващи събития от корейската история. Стаите за корейска храна и кафе изкушаваха с различни лакомства, приготвени от самите ученици. Предоставена бе също така възможност за обличане на традиционни корейски дрехи и безплатни моментни снимки с тях за спомен, а в стаята „Kbeauty” всички желаещи можеха да получат професионален корейски грим. С калиграфия и изготвяне на бижута се забавляваха сръчните в стая „Изкуства“, а в традиционни корейски игри се потопиха посетителите на стаята „Настолни игри“. Не липсваха, разбира се, и стаи, посветени на корейски драми и К-поп, в които можеха да се видят избрани кадри от любими сериали или да се устрои истинско караоке забавление.

Вашият коментар