You are currently viewing Награждаване на победителите в онлайн състезанието по К-поп

Награждаване на победителите в онлайн състезанието по К-поп

Казват, че сърце, което пее, е безгрижно. Поне за миг, докато трае песента, с музиката изтичат тревогите и черните мисли. В точещата се сякаш безкрайно 2020 година нуждата от подобни мигове е непрекъснато с нас и всяка възможност да се потопим в тях се оказва безценна.

Тъкмо за това, че им е предоставен повод, да се завърнат към музиката и танците, изказаха благодарност финалистите на тазгодишното издание на традиционния конкурс по к-поп, организиран от Посолството на Република Корея. Едно от най-големите събития сред почитателите на к-поп жанра в България, конкурсът всяка година препълва залите с изпълнителни и фенове и носи големи вълнения. И макар че тази година, в условията на глобална пандемия, подобен формат е немислим, организаторите намериха начин да не оставят почитателите на к-поп културата разочаровани, преобразявайки събитието в изцяло онлайн издание.

Четиридесет и седем любители на к-поп жанра са взели индивидуално участие в конкурса, изпращайки записи на своите вокални или танцови изпълнения. Отговорната задача, да оцени техните умения, се пада на Канг Сон-хьо и И Мин-йон, професионални танцьори и хореографи, които са работили с редица световноизвестни к-поп идоли и които вече имат опит с българската к-поп сцена, тъй като журират и миналогодишното състезание. Участниците са представители на всякакви възрасти и занимания, но всички те споделят, че за тях любовта към музиката или танцовото изкуство върви ръка за ръка с любовта към корейската култура и корейския език.

На 02.10.2020 г., в навечерието на националния празник на Република Корея, бележещ 4 352 години от основаването на Корея, Н. пр. Джънг Джингю, връчи наградите на десетимата финалисти на конкурса. Големият победител е Катина Николова с танца си по “Thunder” на Verivery. Второто място си поделят Катина Площакова, Александра Гребенарова, Павлина Митрева, Катерина Гидулска и Пенелопе Цацаку. А Елена Свирачева, Калина Софрониева, Цветалина Владимирова и Йордан Нгуен отнесоха вкъщи поощрителни награди. Честито на всички!

Вашият коментар