You are currently viewing Магията на Изтока и магията на детството

Магията на Изтока и магията на детството

Тази събота (15.06.2019 г.) вълшебното килимче ще бъде паркирано в Борисовата градина, час на отлитане – 10:00, посока – изток и все по на изток, дестинации – цял куп и накуп, а на борда – безплатно място за всички желаещи. Защото настана време за магнетичния калейдоскоп на третия Азиатски фестивал в София, под надслов „Магията на Изтока“.

Азиатски фестивал 2017

Вдъхновяващи мелодии и ритми от Филипините, Тайланд и Палестина, неповторими танцови изпълнения от Индия и Индонезия, майсторски бойни демонстрации от Япония и Китай, виетнамска мода и още много, много изненади, съчетани с пъстроцветни традиционни облекла, оръжия и украшения от общо 16 азиатски държави, предлага изобилната десетчасова програма на фестивала. Почитателите на корейската култура конкретно ще могат да се насладят на завладяващо изпълнение на неудържимите ритми на чародейците от ансамбъл „Самулнори Со Йънг“, да се докоснат до самоконтрола и непоколебимия дух на майсторите по таекуондо, както и да потанцуват на любимите си песни, докато истинска палитра от кулинарни изкушения ще ги очаква с готовност – оглеждайте се за най-голямата шатра!

Ансамбъл „Самулнори Со Йънг“

Тези пъстри и многообразни културни, кулинарни и творчески преживявания несъмнено ще ни дадат възможност, да поемем глътка свеж въздух и да се откъснем за ден от автоматизиращата рутинност, но и нещо повече. Азиатският фестивал ни предлага не просто вълнуващо бягство от безцветната действителност в далечни и екзотични страни, а едно от онези истински ценни приключения, които ни дават шанс да се завърнем малко по-добри. И в това се състои истинската магия…

Азиатски фестивал 2017

За втора поредна година събитието застава зад каузата на Фондация „За нашите деца“, стремяща се да даде възможност и подкрепа на всички деца, да израснат в сигурна семейна среда, и да подпомага биологични и приемни родители. За тази цел отново е организирана благотворителна томбола с над 50 награди, сред които ръчно изработени шоколадови изкушения, спа уикенд, пътешествие с яхта, и голямата награда, двупосочен билет за двама до азиатска дестинация по избор. Освен това всяко посолство ще предлага в своите изложбени шатри традиционни храни и напитки, произведения на изкуството и сувенири, приходите от продажбата на които също ще бъдат дарени на Фондацията. С помощта на събраните средства ще бъде оказана подкрепа на уязвими семейства и малки деца, заплашени от вероятността, да бъдат изоставени и лишени от родителска грижа. За да може всяко дете да има шанс за истински дом, здраво семейство и пълноценно детство.

Азиатски фестивал 2017

В миналогодишното издание на фестивала са събрани над 16 400 лв., благодарение на които Фондацията е успяла да подпомогне развитието на 48 деца в приемни семейства, като им е предоставила възможност да участват в спортни и летни лагери, зелени училища, да посещават театрални постановки и творчески ателиета.

Азиатски фестивал 2017

Всеки желаещ не само да се потопи в магията на Изтока, но и сам да сътвори магия, като участва в томболата, може да закупи билет онлайн или в деня на фестивала.

Всички на борда – вълшебното килимче е готово за излитане!

 

 

Вашият коментар